Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Fumaria Φουμάρια, καπνόχορτο, καπνιά, μαγιασιλόχορτο

Hosted on Fotki

Hosted on Fotki

Hosted on Fotki

Hosted on Fotki

4 σχόλια:

  1. ξέρετε τι φαρμακευτικές χρήσεις έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται τα αέρια μέρη του φυτού. Το βότανο δρα ως διουρητικό, υπακτικό και εξομαλυντικό. Μπορεί να δράσει και ως ήπιο πικρό υπνωτικό ή τονωτικό, το οποίο δρα στους εσωτερικούς λείους μυς, αυξάνοντας την περισταλτικότητα των εντέρων, τη διούρηση και την έκκριση της χολής, δρώντας παράλληλα ως αντιφλεγμονώδες και ελαφρύ ηρεμιστικό.

    Το Καπνόχορτο έχει μεγάλη ιστορία στη θεραπεία δερματικών προβλημάτων, όπως το έκζεμα και η ακμή. Η δράση του μάλλον οφείλεται σε γενικό καθαρισμό του οργανισμού και γίνεται δια μέσου των νεφρών και του ήπατος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πλύσεις ματιών στην επιπεφυκίτιδα. Σε φλεγμονές των γυναικείων οργάνων λαμβάνεται εσωτερικά και γίνονται πλύσεις με το έγχυμα του φυτού. Συνδυάζεται καλά με το Άρκτιο και το Γάλιο.

    Παρασκευάζεται ως έγχυμα ρίχνοντας ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξηρό βότανο και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10-15 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα (για δερματικά προβλήματα). Για να δράσει ως ήπιο υπνωτικό παίρνουμε επί 20 ημέρες 3 φλιτζάνια του καφέ ημερησίως. Υπό μορφή βάμματος η δοσολογία είναι 1-2 ml βάμματος 3 φορές την ημέρα. Δεν πρέπει να υπερβαίνουμε τη συνιστώμενη δοσολογία γιατί στοιχεία που περιέχει (όπως η φουμαρίνη) μπορεί να προκαλέσουν τοξική αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποιοι καποτε ανακοινωσαν οτι η φουμαρινη ειναι μια υποσχομενη
    νεα ουσια για την αντιμετωπιση της σκληρυνσης κατα πλακας.
    μιλουσαν ομως για την φουμαρινη που θα επαιρναν απο τα μανιταρια
    αλλα εγω ως πασχοντας σας λεω .. πως απλα πουλανε Φουμαρα
    για το δικο τους οικονομο λαγνικό καρριερίστικο συμφερον.
    ποτε κανεις τους δεν θεραπευσε καμμια σοβαρη νοσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση

Αναγνώστες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

free counters